Associate Supply Chain & Procurement consultant

Job Type:

Workload:

40 hours/week

Field of interest:

,

Location:

Amsterdam

Language:

Dutch & English

Projectmatig werken, veel afwisseling, toonaangevende opdrachtgevers en complexe vraagstukken waar digitalisering en de toepassing van emerging technologies een belangrijke rol spelen. Zijn dit de thema’s die jou aanspreken? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Als consultant bij PwC word je continue uitgedaagd om in de snel veranderende en digitale wereld van vandaag mee te denken en om mee te werken aan veranderinitiatieven bij onze klanten door ze voor te bereiden op de dag van morgen. Wij doen dit van strategievorming tot en met realisatie (Strategy through Execution). Wegens sterke groei van dit team biedt PwC jou de kans om in de Commerciële sector in een internationale omgeving met klanten mee te denken en te werken aan innovatieve (technologische) oplossingen. Je krijgt training, 1-op-1 coaching en wij besteden veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Wie ben je?

Jij bent analytisch vaardig, daadkrachtig, werkt graag samen met je collega’s en klanten. Daarnaast vind jij het belangrijk jezelf steeds uit te dagen en verder te ontwikkelen. De ideale kandidaat voor deze junior functie heeft het volgende profiel:

 • Je bent in het bezit van een afgeronde WO-masteropleiding bij voorkeur in een technische of financieel-economische richting;
 • Je hebt uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal; Duits is een pre;
 • Je weet door adviesvaardigheden je klanten te inspireren en te binden;
 • Je hebt affiniteit met en belangstelling voor digitalisering en emerging technologies zoals IoT, augmented reality, artificial intelligence en blockchain;
 • Jij werkt graag samen met internationale klanten en bent bereid om op projectbasis in het buitenland te werken;
 • Je gelooft zowel intern als extern in integer handelen en neemt daarin je eigen verantwoordelijkheid;
 • Je bent nieuwsgierig naar de ontwikkelingen binnen je vakgebied en gedreven om het verschil te maken met je team;
 • Je kunt je goed inleven in je collega’s en stakeholders en hebt daarbij oog voor de toegevoegde waarde van eenieder;
 • Je werkt graag in een team, waarbij de verschillende ideeën en perspectieven worden meegenomen in het werk;
 • Je bent innovatief, ondernemend en deinst niet terug voor het uitdagen van de status quo.

Hoe ziet je werk eruit?

Als onderdeel van een PwC projectteam werk je samen met onze klanten aan uitdagende en complexe vraagstukken. Dit maakt het werk afwisselend en stelt jou in staat om verschillende organisaties van binnen te zien en samen met de klant verbeterinitiatieven te realiseren.
Ons team dat zich richt op de Commerciële sector bestaat uit verschillende competenties. Als consultant werk je vanuit één competentie en werk je nauw samen met de collega’s uit overige competenties en in veel gevallen ook met onze deals, audit en/of tax collega’s. Vaak maak je deel uit van een internationaal projectteam.
Als Consultant Supply Chain Management & Procurement adviseer je onze klanten hoe zij meer waarde kunnen realiseren door hun manufacturing, supply chain en procurement processen en organisatie te optimaliseren. Hierbij kun je denken aan het toepassen van de nieuwste (digitale) ontwikkelingen, het ontwerpen en realiseren van nieuwe organisatiestructuren, implementeren van nieuwe supply chain concepten, optimaliseren van de internationale manufacturing footprint, het introduceren van Sales & Operations Planning, kostenreductieprogramma’s, digitale inkooptransformatie en Lean Six Sigma procesverbetering.

Een greep uit onze projecten:

 • Productportfolio optimalisatie: waarbij we samen met de klant (met name Sales, R&D en Operations afdelingen van de klant) hebben onderzocht welke productportfolio voor een klant optimaal is. Kwalitatieve en kwantitatieve factoren zijn onderzocht en geoptimaliseerd op gebieden van supply chain kosten, groeimogelijkheden in de markt en key account planning. Vanuit het PwC team hebben we de klant bij dit proces intensief aan de hand genomen in het denkproces en de transitie zodat er een gedragen resultaat uitkwam;
 • Definiëren en implementeren van de supply chain organisatie: voor een middelgroot bedrijf in de maakindustrie hebben we de supply chain organisatie doorgelicht. Daarbij hebben we gekeken naar hoe de organisatie en de processen aansluiten op de strategie van die organisatie en de veranderende markt. Op basis van de analyse zijn een aantal verbetertrajecten opgestart om de aansluiting te houden met de verder digitaliserende markt, de veranderende vraag van de klant en het optimaliseren van de interne organisatie.
 • Procurement optimalisatie energie-industrie: als onderdeel van een bedrijfsbreed fit for growth programma hebben wij samen met de klant vanuit een business en inkooplens bekeken hoe we externe kosten konden reduceren en welke capabilities de inkoopafdeling zou moeten ontwikkelen om meer waarde richting de business te kunnen realiseren. Enerzijds omvatte dit project het in co-creatie met onze PwC experts faciliteren van opportunity workshops om kansen en duurzame kostenreducties te identificeren en implementeren. Anderzijds hebben wij de klant geholpen met het ontwerpen en implementeren van een toekomstbestendige inkooporganisatie, ondersteund door de juiste capabilities, waaronder data analytics en digitale tools.

Wat bieden we je?

Jouw carrière is wat het is: van jou. Jíj bepaalt. Wíj bieden je de kansen. Op uitdagend werk dat er toe doet. Om het maximale uit jezelf te halen. Om mee te bouwen aan het vertrouwen in de maatschappij en een bijdrage te leveren aan het oplossen van belangrijke problemen. Daarbij word je intensief begeleid en er is ruimte voor jouw ambitie en persoonlijke keuzes. We bieden afwisselende werkzaamheden bij vooraanstaande klanten. Je hebt toegang tot een wereldwijd netwerk en deelt je kennis, ideeën en vragen met de beste professionals uit je vakgebied en andere disciplines. Je wordt gewaardeerd om wie je bent én wat je doet. In een inspirerende, inclusieve en respectvolle werkomgeving met leuke collega’s.
Bovendien bieden we je:

 • Vele trainingen en cursussen die bijdragen aan jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling.
 • Een passend salaris en uitgebreide arbeidsvoorwaarden, waaronder een ‘well-being budget’. Dit is een persoonlijk jaarlijks budget van € 1000,- uit te geven aan jouw gezondheid, zoals: mindfulness, sport, lifestyle coaching, wellness, een tweede scherm voor jouw thuiswerkplek en noise cancelling headphones;
 • Maandelijkse internetvergoeding;
 • Een leaseauto/auto regeling, laptop en iPhone;
 • 32 vakantiedagen per jaar;
 • Gezellige (virtuele) events met collega’s, zoals: borrels, samen koken en andere activiteiten.

Solliciteer nu!

Heb je interesse, herken je je in onze purpose en waarden en sluit je aan bij het profiel? Solliciteer nu! Wij ontvangen graag de volgende documenten:

 • CV;
 • Motivatiebrief;
 • Cijferlijsten van je Bachelor en Master.

Binnen twee weken hoor je van ons of we samen met jou doorgaan met de sollicitatieprocedure en zo ja hoe we dit gaan doen. Heb je in de tussentijd nog vragen? Neem dan contact op met Liza van der Neut, onze recruiter via liza.van.der.neut@pwc.com