Management Trainee

Job Type:
Workload:

38.75 hours/week

Location:

Oirschot

Language:

Dutch Only

Op zoek naar een traineeship waarin je écht het verschil kunt maken? Dan is het Management Traineeship van DPD iets voor jou! Wij bieden jou een unieke start van jouw loopbaan.

Als Management Trainee bij DPD doorloop je een uitdagend tweejarig en deels internationaal programma. Met dit uitgebreide programma leer je de organisatie van binnenuit en vanuit de klant goed kennen. Je gaat met vier ambitieuze business cases van telkens circa zes maanden aan de slag binnen verschillende kernonderdelen van de organisatie. Operations, Projects of toch Sales?

Alles is mogelijk. Daarnaast doorloop je een van deze business cases in een van de andere DPD organisaties in Europa. Hoe gaaf is dat!

Bij DPD krijg je veel vrijheid om jouw ideeën te realiseren en daar resultaat mee te boeken. Tijdens dit programma werk je op operationeel, tactisch én strategisch niveau en dragen jouw businesscases daadwerkelijk bij aan ons succes. Processen optimaliseren, structuur aanbrengen en gave projecten oppakken binnen alle mogelijke afdelingen van DPD. Jij krijgt de vrijheid om zelf jouw richting te bepalen. In iedere fase van het programma word je volwaardig lid van de afdeling en begeleid door een direct leidinggevende. Daarnaast bieden we coaching en tal van trainingsmogelijkheden, zodat jij jezelf kunt ontwikkelen tot een volwaardig professional en een goede basis legt voor de volgende stap binnen DPD. Bijvoorbeeld in een rol als projectmanager of andere management functie.

Je komt te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waar we veel waarde hechten aan ondernemerschap. Heb jij een gezonde dosis lef, ben jij ambitieus, leergierig en maak jij jezelf snel wegwijs in een nieuwe en snel veranderende omgeving? Meld je dan snel aan!

 

Selectiedag bij DPD

Word jij geselecteerd? Dan krijg je een uitnodiging voor een van de selectiedagdelen op 1 en 2 juni 2023. Op een van deze dagdelen kom je samen met een aantal andere trainees naar het DPD hoofdkantoor in Oirschot. Wij presenteren DPD, jij presenteert jezelf door middel van een pitch, je wordt geïnterviewd en je lost een uitdagende casus op. Daarna hoor je snel of jij de nieuwe Management Trainee van DPD Nederland bent geworden.

 

Wie zijn wij?
Het moment waarop de bezorger aanbelt met een pakket, is altijd een hoogtepunt. Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen de Geopost, met zo’n 122.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van de internationale Geopost, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we naar ruim 230 landen, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!

DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil gaat achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn – net als onze bezorgtijden -kort.

Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema’s binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega’s en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.


Jouw pakket

 • Een (bijna) diploma! Je bent namelijk afgestudeerd van een HBO/WO-opleiding.
  Bijvoorbeeld in de richting van logistiek of (technische) bedrijfskunde;
 • Jij durft overal op af te stappen en bent niet bang jouw ideeën te delen. Tijdens je studie heb je laten zien dat je persoonlijke ontwikkeling belangrijk vindt;
 • Je bent zeer leergierig, ambitieus en hebt een duidelijke visie. Je weet mensen te verbinden en hebt een strategisch denkniveau dat je kunt vertalen naar de operatie;
 • Energie en sterke sociale en communicatieve vaardigheden.


Ons aanbod

Een dynamische logistieke omgeving met enthousiaste en gedreven collega’s. De cultuur is informeel, open en er is alle ruimte voor initiatieven en eigenaarschap. En natuurlijk biedt DPD jou een aantrekkelijk ‘pakket’ aan arbeidsvoorwaarden:

 • Contract voor tweemaal een jaar met de mogelijkheid tot een vast dienstverband na je traineeship;
 • We belonen je met een uitstekend salaris van € 2.900 bruto per maand bij 1.0 fte;
 • Je pensioen is goed geregeld;
 • We vinden dat hybride werken – deels thuis, deels op kantoor – goed werkt, dus voor thuiswerken krijg je de ruimte;
 • Werk je fulltime, dan krijg je 25 vakantiedagen per jaar.

 

Samen verder?

Ben je geïnteresseerd in dit traineeship en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv via onze carrièrepagina.

 

Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze procedure.

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Sandra Schipper, Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-51532136.

Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.


Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

nl_NL_formalDutch